Vergoedingen en tarieven

Praktijk Isenia heeft met een aantal zorgverzekeraars contracten afgesloten en levert daarnaast ook ongecontracteerde zorg. Dit laatste betekent dat u zelf de factuur van de geleverde zorg ontvangt en aan mij dient te vergoeden. De geleverde zorg bestaat uit alle tijd die aan u is besteed (diagnostiek, behandeling, telefonisch en email contact tussentijd). De factuur kunt vervolgens declareren bij uw zorgverzekering, mits u voldoet aan de voorwaarden van vergoede zorg (dit hangt onder andere af van de classificatie). Welk deel u door uw zorgverzekeraar vergoed hangt af van uw polis (naturapolis of restitutiepolis) en kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar. Verdere informatie kunt u vinden op de website van de contractvrije psycholoog. Er is op deze site ook een overzicht beschikbaar met de vergoedingen van 2024, klik hier voor het overzicht. Ik raad je aan dit vooraf goed uit te zoeken.

Contracten

Voor 2024 heeft Praktijk Isenia contracten afgesloten met de volgende zorgverzekeraars:

  • Zorg en Zekerheid (inclusief label AZVZ)
  • Zilveren Kruis (inclusief de labels Interpolis, FBTO, De Friesland, Pro LIfe en Achmea)
  • DSW (inclusief de labels inTwente, Stad Holland en SZVK)
  • ASR (inclusief label Ditzo)

Voor 2024 zal ik geen contract afsluiten met ONVZ, CZ en VGZ. 

 

Voor 2025 heeft Praktijk Isenia contracten afgesloten met de volgende zorgverzekeraars:

  • Zorg en Zekerheid (inclusief label AZVZ)
  • Zilveren Kruis (inclusief de labels Interpolis, FBTO, De Friesland, Pro LIfe en Achmea)
  • DSW (inclusief de labels inTwente, Stad Holland en SZVK)
  • ASR (inclusief label Ditzo)

Voor 2025 zal ik geen contract afsluiten met ONVZ, CZ en VGZ. 

 

Bekostiging GGZ

Per 1 januari 2022 is het zorgprestatiemodel (ZPM) ingevoerd. Dit is de manier waarop diagnostiek en behandeling in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) worden bekostigd. In het zorgprestatiemodel zijn afspraken gemaakt over de vergoeding van uw zorg en hoe behandelaren deze in rekening brengen, dit gaat enkel over vergoedingen en niet over welke zorg u krijgt of hoe u deze krijgt. Aan het eind van iedere maand zal ik alle verschillende onderdelen van een behandeling (zorgprestaties) in rekening brengen volgens de afspraken van het ZPM en de zorgverzekeraars en ik zal deze u eens per maand toesturen. Indien ik een contract heb met uw zorgverzekeraar zal deze rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gaan en krijgt u achteraf een overzicht van uw verzekeraar met de in rekening gebrachte consulten. Ik werk volgens de het principe van planning is realisatie (zoals afgesproken in het ZPM), dit betekent dat de afspraken die ik met u maak leidend zijn voor wat ik declareer.

In de huidige bekostiging, volgens het ZPM, leg ik een zorgvraagtype vast, deze geeft informatie over uw zorgvraag. Deze bepaalt niet de prijs van de behandeling, de prijs wordt bepaald door de zorgprestaties (o.a. de duur van de consulten en wie de zorgaanbieder is). Voor meer informatie over het zorgprestatiemodel verwijs ik u naar deze website.

Kosten behandeling
Praktijk Isenia hanteert 100% van het Nza tarief. Vooraf is meestal niet gelijk duidelijk hoe lang uw behandeling gaat duren en hoeveel de gehele behandeling gaat kosten. Vooraf is wel duidelijk wat de verschillende onderdelen van de behandeling kosten. Een compleet overzicht van alle Nza tarieven vindt u hier. Hieronder vindt u een tabel met de zorgprestatie die ik het meeste gebruik.

No Show
Per 1 januari 2023 is het no-show tarief van Praktijk Isenia 105 euro. Dit geldt voor afspraken die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd.

Behandeltarieven 2024

Onderstaand overzicht gaat over ambulante zorg, geleverd door mij als Klinisch Psycholoog en passende bij kwaliteitsstatuut sectie II, waar ik met de behandelingen van mijn praktijk onder val. Op de rekening die van mij ontvangt staan de type consulten van uw behandeling (zorgprestaties). Hieronder vindt u de meest gebruikte zorgprestaties. Voor andere prestaties verwijs ik u graag naar de tariefbeschikking 2024 van de NZA.

Type consult

Tijdsduur

Tarief

Diagnostiek

45 min.

€212,44

Diagnostiek

60 min.

€242,66

Diagnostiek

90 min.

€362,23

Behandeling

15 min.

€73,82

Behandeling

45 min.

€179,24

Behandeling

60 min.

€212,-

Behandeling

90 min.

€318,56